Woning verbeteren

Wilt u uw woning verbeteren door bijvoorbeeld dubbel glas of een nieuwe keuken te plaatsen? Informeer dan bij ons of er nog onderhoud gepland staat voor uw woning. Want sommige verbeteringen verzorgen wij. Andere verbeteringen kunt u aanvragen. 

Veel gevraagd over Woning verbeteren

Ik wil een nieuwe keuken of badkamer. Regelt Portaal dat voor mij?

Algemeen

Mijn keuken of badkamer is niet mooi meer

Wilt u een nieuwe keuken of badkamer, omdat deze niet mooi of goed genoeg is? Dan vervangt Portaal de keuken of badkamer niet.

Zelf nieuwe keuken of badkamer plaatsen

Wilt u toch zelf de nieuwe keuken of badkamer plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig voordat u begint met klussen. U kunt toestemming aanvragen op pagina Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV).

Er is iets kapot in mijn keuken of badkamer

Is er iets kapot in uw keuken of badkamer? Dien dan een reparatieverzoek in via MijnPortaal.
In het onderhoudsABC staat wie voor het onderhoud of herstel zorgt en wie wat betaalt. Na uw reparatieverzoek komt er een monteur langs die bekijkt wat er kapot is en of het gemaakt kan worden. De monteur neemt daarna contact op met de opzichter van Portaal. De opzichter komt bij u langs en inspecteert de keuken of badkamer.

  • Is het niet meer te maken? Dan vervangen wij het onderdeel.
  • Is het wel te maken? Dan kunt u dit onderdeel zelf (laten) repareren.

U kunt ook aan ons vragen of wij dit voor u willen doen. Dat moet u wel zelf betalen. U hoort van tevoren wat het kost. Als u akkoord gaat met het bedrag, moet u hiervoor tekenen. Daarna komt er een monteur bij u langs om uw keuken of badkamer te maken.

Ik wil dingen in mijn woning veranderen. Kunnen jullie dit voor mij doen in ruil voor een huurverhoging?

Algemeen

Of dit kan, hangt af van de verandering die u door ons wilt laten doen. U kunt een aanvraag doen als het gaat om:
- het opknappen van de keuken
- het opknappen van de badkamer
- het plaatsen van een tweede toilet
- het plaatsen van een cv-installatie (complete installatie inclusief radiatoren en HR-ketel)

Wilt u een of meer van deze veranderingen laten doen? U kunt via MijnPortaal of via webpagina portaal.nl/zelf-klussen een aanvraag doen. De opzichter beoordeelt uw aanvraag. Als wij akkoord zijn met de aanpassing, dan krijgt u van ons een brief. Hierin staat of u het zelf mag laten doen of dat wij dit voor u uitvoeren. En met welk bedrag wij dan uw huur verhogen. Pas als u daarmee akkoord gaat, beginnen wij.