Navigatie

Baas voor een Dag

Voor één dag droeg Dirk Jan van der Zeep zijn werk over aan de 14-jarige Amal, leerling van het Globe College uit Utrecht. Amal ging met Dirk Jan mee om te ervaren hoe het is om bestuurder te zijn van een grote woningcorporatie. ’s Ochtends werd de nieuwe baas met een Portaalauto opgehaald bij haar school. Daarna gingen zij met wijkbeheerder Steven Pokasie Kanaleneiland in om te zien en horen wat we daar allemaal voor onze huurders doen. Met bewonersbegeleider Horia Bocharka bezochten ze een renovatieproject aan de Afrikalaan. Aan het eind van de ochtend deelde Amal wat haar was opgevallen in haar rol als bestuurder. Het viel haar op dat we veel in goed gesprek zijn met onze huurders.

JINC

Honderden scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand krijgen tijdens ‘JINC Baas van de Dag’ de kans om voor één dag CEO te zijn. Portaal doet al een aantal jaar mee aan dit event van JINC, dat ook andere activiteiten organiseert waar wij aan meedoen, zoals het programma Bliksemstage en sollicitatietrainingen. Het verbreedt de horizon van VMBO-leerlingen en dat vinden wij heel waardevol.

Girlpower

Met ‘Baas van de Dag’ hoopten we Amal te inspireren en haar zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Maar vooral ook van haar te leren. Dirk Jan van der Zeep kijkt tevreden terug op een geslaagde ochtend: "Amal, bedankt voor het delen van je inzichten, je enthousiasme en je girlpower. Geweldig dat je binnenkort ook nog bij ons komt stagelopen!"