Navigatie

Nieuwbouwproject Romulus Leidsche Rijn bereikt hoogste punt

In Leidsche Rijn was een klein feestje donderdag 16 januari bij nieuwbouwproject Romulus in Leidsche Rijn. Woningcorporatie Portaal en aannemer Veluwezoom Verkerk vierden dat het hoogste punt behaald is bij de bouw van de 70 betaalbare en energieneutrale appartementen. Zo’n vijftig enthousiaste aanwezigen kregen een rondleiding in de appartementen en zagen hoe de vlaggen van Portaal en Veluwezoom Verkerk naar boven gehesen werden met een kraan. De verwachting is dat de appartementen net voor de zomervakantie in 2020 klaar zijn.

Het project is nodig vanwege het grote tekort aan sociale huurwoningen in Utrecht. Er is in Utrecht vooral behoefte aan twee- en driekamerappartementen met lift, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens.

Nul-op-de-meter in combinatie met stadswarmte

‘Ik ben trots dat we bijdragen aan meer sociale huurwoningen die bovendien zoveel energie opwekken als de bewoners gebruiken’, aldus Marlies Krol, directeur Vastgoed Projecten Portaal.

De 70 appartementen worden verwarmd met duurzame warmte uit de biowarmte installatie van Eneco. Daarnaast plaatsen we ruim 650 zonnepanelen op het dak. Alle woningen zijn daarmee nul-op-de-meter (energieneutraal), wat uniek is voor een appartementencomplex van zes bouwlagen hoog.

Oplevering

‘We zijn ontzettend trots dat we in deze tijd met stijgende bouwkosten zo’n mooi energieneutraal complex met sociale huurwoningen kunnen realiseren’, aldus Ron Brons, directeur Veluwezoom Verkerk. De bouw ligt op schema, de oplevering staat gepland net voor de bouwvak 2020. De woningen worden regulier verhuurd en ongeveer drie maanden vóór oplevering aangeboden via WoningNet. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur van maximaal 720,42 euro per maand.

Nieuwbouwproject Remus

Veluwezoom Verkerk bouwt op een steenworp afstand van Romulus, nieuwbouwproject Remus voor Portaal. Deze 60 twee- en  driekamerappartementen zijn naar verwachting net na de zomer klaar. De appartementen in het complex Remus bouwen we volgens hetzelfde concept als de appartementen van Romulus.

Romulus

Romulus