Navigatie

Hoogste punt De Brigade smakelijk gevierd

Er werd woensdag 15 juli feestelijk friet gegeten aan het Den Berghplein in Soesterberg. Daar vierden medewerkers van woningcorporatie Portaal en bouwbedrijf Van Wijnen het bereiken van het hoogste punt van woongebouw De Brigade. De Hollandse lekkernij vond gretig aftrek bij de frietkraam op de bouwplaats.

De bouw van het appartementengebouw verloopt voorspoedig en ligt op schema. De woningen worden in november van dit jaar opgeleverd. De verhuur start in september.

Sociale huur

De Brigade verrijst aan het Den Berghplein in Soesterberg (Kampweg ter hoogte van de Moerbessenberg). Het woongebouw telt 31 appartementen in de sociale huur. De huur bedraagt 619 euro per maand. De naam is een verwijzing naar het militaire verleden van de plek en de omgeving met onder meer het officierscasino. Het gebouw telt vier verdiepingen. Dat is inclusief de begane grond.

Zeer energiezuinig

De appartementen zijn ongeveer 65 vierkante meter groot en hebben twee slaapkamers en een balkon. De woningen worden gasloos opgeleverd. Ze worden uitgevoerd met een duurzame lucht-ventilatiewarmtepomp. Koken gaat elektrisch. De woningen zijn zeer energiezuinig. Het gebouw is ontworpen door Alynia Architecten uit Harlingen.

Verhuur van de woningen

De woningen worden in november van dit jaar opgeleverd. Dan krijgen de eerste bewoners de sleutel van hun gloednieuwe appartement. De woningen worden in september aangeboden via de website van het regionale woonruimtesysteem WoningNet regio Eemvallei. In Soest en Soesterberg geldt een lotingssysteem. Woningzoekenden met een urgentieverklaring die reageren, krijgen voorrang.