Oplevering van Romulus in Leidsche Rijn

Eén jaar nadat de eerste paal is geslagen, is op 29 juni Romulus in Leidsche Rijn opgeleverd. Vanaf 30 juni konden nieuwe bewoners hun sleutel ophalen en aan de slag in hun nieuwe woning. Naast 46 reguliere huurders wonen er straks ook 24 huurders van Lister in het complex.

Nul-op-de-meter
Alle 70 woningen in Romulus (en ook in het broer-gebouw Remus, iets verderop aan dezelfde straat) zijn nul-op-de-meter. Dit is uniek voor een gebouw van zes woonlagen. Het complex wordt verwarmd met  duurzame stadswarmte uit de biowarmte installatie van Eneco en er is geen gasaansluiting. Er liggen zonnepanelen op het dak en op de daken van alle schuurtjes. Daardoor heeft ieder appartement gemiddeld negen zonnepanelen. De woningen hebben vloerverwarming en een warme terugwinunit, die de warmte haalt uit vervuilde afgezogen lucht en daarmee verse lucht weer opwarmt en de woning inblaast. Hierdoor voldoen de woningen aan de EPC-klasse 0,06 (omgerekend energielabel A++++)

Voorbeeldige samenwerking
Alle betrokkenen roemen de samenwerking tussen aannemer ‘Veluwezoom Verkerk’ en Portaal. Ron Brons van aannemer Verkerk zegt: We hebben gewerkt met een prettig team. Overleg verliep makkelijk en de sfeer was goed. Bij problemen hoefden we niet te vergaderen maak konden we meteen aan de slag met oplossingen. Zowel onze mensen als die van Portaal waren het hele traject positief. Dit wordt bevestigd door Kwaliteitscontroleur Maarten van Beek: Er is efficiënt gewerkt én kwaliteit geleverd. Alles ziet er netjes uit en Romulus is keurig op tijd opgeleverd.

Prachtige woningen
Romulus heeft energiezuinige, betaalbare woningen die zijn gebouwd door een aannemer met wie het goed samenwerken is. Dat is prachtig, maar wat echt telt zijn de woningen zelf. En die zijn ruim, licht en mooi afgewerkt, met voor wie van de stad houdt, geweldig uitzicht. Een plek waar de nieuwe bewoners een fijn thuis van kunnen maken.